Grønt nyhetsbrev #16

Siste-innspurt-hilsen fra valgkamputvalget i Stavanger MDG! 

I valgkampen sender vi ut nyhetsbrev som gir deg et lite innblikk i alt det kjekke du kan bli med på og annen nyttig info. Sammen skal vi jobbe for et godt, grønt valgresultat og heie på Stavanger MDG sine listekandidater i kommunestyrevalget 2023. 

Nå kjenner vi at det nærmer seg valgdagen med stormskritt. Det skjer masse aktivitet - aksjoner, debatter og arrangement. Vi har holdt valgkampfestival, fått besøk av nestleder Ingrid Liland, besøkt Rosenberg og mer. Enkelte gikk til og med på plommeslang... Se alle de kjekke bildene i nyhetsbrevet.
Nå kjenner vi at det nærmer seg valgdagen med stormskritt. Det skjer masse aktivitet – aksjoner, debatter og arrangement. Vi har holdt valgkampfestival, fått besøk av nestleder Ingrid Liland, besøkt Rosenberg og mer. Enkelte gikk til og med på plommeslang… Se alle de kjekke bildene i nyhetsbrevet.

Bli med!

29.aug kl 17.30 Husbesøk, Nylund skole

30.aug kl 17.30 Dugnad: Postkort til førstegangsvelgere, Det grønne huset (DGH)

31.aug kl 18.30 Debatt: Valgkampmøte om energipolitikk og priser, arr. LO, Richard W. Samslått, Folkets hus

31.aug kl 19.00 Debatt: Hvordan nå klimamålene i Stavanger – og samtidig redde naturen? Arr. Naturvernforbundet, Rune Askeland, Sølvberget

02.sept kl 12.00 Stand på Arneageren 

02.sept kl 11.30 Bli med på Pride-feiringen med MDG! Arr. Stavanger på Skeivå, Byparken/Tou 

04.sept kl 15.30 Stand på Arneageren 

05.sept kl 18.30 Debatt/folkemøte: En verdig alderdom i trygge omgivelser. Andreas Nordang Uhre, Sølvberget – Møteplassen

11.sept kl TBC Valgvake – hold av datoen, mer info kommer

 

Frivillig: Meld deg som frivillig

Aksjonsapp: Har du tatt i bruk aksjonsappen? Her kan du sanke poeng – hvem vinner?

Aktivitet: Hold deg oppdatert på det som skjer på valgfestivalkalenderen, nettsider, Facebook og Instagram

Forum: Bli med i facebookgruppen MDG Stavanger ressurspersoner, for informasjonsdeling og diskusjoner om politikk og saker du er opptatt av. 

Politikk: Miljøpartiet De Grønnes valgprogram for Stavanger 2023-2027 inneholder saker som skal gjøre Stavanger til en grønnere, varmere, mer menneskevennlig og en attraktiv kommune å bo i. 

Spre ordet: Husk den gode samtalen med naboen, kollegaen, venner og familie – fortell dem om grønn politikk! Det er den beste valgkampen!

 

 

Grønn profil

Arild Hermstad er partileder i MDG. Før han begynte i MDG var han leder i Framtiden i våre hender i 15 år. Arild var styreleder i Syklistenes Landsforening fra 2013-2018. Han har jobbet for en rekke frivillige organisasjoner etter at han fullførte hovedfaget sitt i geografi ved Universitetet i Bergen i 1995. Arild har også arbeidet tre år i bank, og har bak seg vel to år med økonomistudier. Han bor på Bøler i Oslo med kone, to barn og et solcellepanel på taket.

Grønt nyhetsbrev har spurt Arild om hva som inspirerer han mest som partileder:

Det som inspirerer meg mer enn noe annet er alle de tusenvis av menneskene som hver eneste dag gjør en innsats for vårt felles politiske prosjekt. Enten de bor i en storby med et større lokallag, eller om de befinner seg helt alene i et kommunestyre i en distriktskommune, spiller alle en rolle i sine lokalsamfunn og overfor resten av partiet. Folk står på for partiet vårt og vår tids viktigste saker, både lønnet og ulønnet, i motbør og i medvind. Folk tar på seg verv, og akkurat nå stiller masse folk til valg i alle slags kommuner. Det gir meg masse motivasjon og vissheten om alt det arbeidet som blir lagt ned er noe som inspirerer meg hver eneste dag jeg går på jobb.

Visste du?

 

Blir du møtt med myter og fordommer når du prøver å fortelle noen om MDG? Fortvil ikke! 

På MDGs hjemmesider finner du en nyttig FAQ som kan hjelpe deg med svar. For eksempel: 

Ønsker MDG at alle skal slutte å spise kjøtt?

Nei. Vi har vedtatt at vi ønsker en langsiktig halvering av kjøttforbruket av hensyn til norsk selvforsyning, klimagassutslipp og dyrene i landbruket sin velferd. Vi vil gjøre kjøtt noe dyrere samtidig som vi ønsker å fjerne momsen på frukt, grønt og bær. Slik legger vi opp til å gjøre det billig å leve miljøvennlig, samtidig som de som ønsker å spise varer med et høyere fotavtrykk må betale noe mer. MDG er en sterk tilhenger av forurenser betaler prinsippet, men det er ikke det samme som å ville forby kjøttspising. Billig mat har en høy pris og vi vil derfor føre en matpolitikk som gir god dyrevelferd, trygg mat fra lokale ressurser og bøndene en lønn til å leve av. Det skal lønne seg å gi gårdsdyrene bedre liv. Les mer om vår landbrukspolitikk for å øke selvforsyningen.

Da er det bare å sette i gang å øve seg, så blir man enda bedre utrustet til stands, husbesøk, samtale med naboen, nettroll osv…

 

Nyheter

Overflatevann er noe vi bør snakke om

Økt og mer intens nedbør skaper betydelige utfordringer for vann- og avløpssektoren framover, og vi må fortsette å investere for å holde tritt med klimaendringene. Årets valg blir avgjørende.

Les Andreas Nordang Uhre i Aftenbladet

Flertallspartiene hadde minst 147 løfter: – Vi har innfridd 90 prosent

Etter valget i 2019 samlet de seks flertallspartiene i Stavanger seg om en felles plan for de neste fire årene. KrF og Frp mener at mindre enn halvparten er innfridd. Aftenbladet

Frp-sjefen fikk kjeft i Gamle Stavanger (cruise-protest)

I Gamle Stavanger hadde en rekke beboere dekket til blomsterkrukker og -bed med lakener, presenninger og bossekker…– Vi vil ha cruiseskipene helt ut av Vågen på grunn av utslipp av svevestøv og CO₂. Vi må ta hensyn til de som bor i Gamle Stavanger og miljøet, sier partiets toppkandidat Daria Maria Szymaniuk. Aftenbladet

Varsler cruise-protest

– Det har vært nok en sommer med mange cruiseanløp, og vi er mange i Stavanger som begynner å få nok. Den 24. august skjer det noe! Da vil vi markere at det må settes grenser for cruiseturismen i Stavanger, skriver arrangørene i en pressemelding. MDG m.fl. Rogalands avis

 

Grønne blinkskudd og gode minner fra valgkamp

 

 

Redaktør: Dag André Kvernstrøm og Ann-Karin Både

Valgkamputvalget 2023: Thomas Bendiksen (leder), Ingvild Sørensen, Erlend Aano, Dag André Kvernstrøm, Tenho Ylitalo.

Ta gjerne kontakt hvis du har tilbakemeldinger eller vil bidra med innhold til nyhetsbrevet! 

stavanger@mdg.no.