Grønt nyhetsbrev #9

Varm sommerhilsen fra valgkamputvalget i Stavanger MDG! 

I valgkampen sender vi ut nyhetsbrev som gir deg et lite innblikk i alt det kjekke du kan bli med på og annen nyttig info. Sammen skal vi jobbe for et godt, grønt valgresultat og heie på Stavanger MDG sine listekandidater i kommunestyrevalget 2023.

Takk for innsatsen til alle som er med i valgkampen! Her er en hyggelig stemningsrapport fra husbesøk på Storhaug.
Takk for innsatsen til alle som er med i valgkampen! Her er en hyggelig stemningsrapport fra husbesøk på Storhaug.

Bli med!

13.juni kl 17.30 Husbesøk, Storhaug skole

14.juni kl 19.00 Valgdebatt: Valgdebatt – bærekraftig byutvikling, Spor 5

15.juni kl 17.30 Valgkamp-kickoff: MDGs store sommerfest 

17.juni kl 11.00 Havnelangs 2023 (Vi heier på Rune og Thomas i rokonkurranse), Strandkaien

Frivillig: Meld deg som frivillig og ta i bruk aksjonsappen! (PS! Vi anbefaler alle å registrere seg, også dere som har gjort dette før, da registeret slettes etter en periode). 

Følg oss: Hold deg oppdatert på våre nettsider, Facebook og Instagram

Forum: Bli med i facebookgruppen MDG Stavanger ressurspersoner, for informasjonsdeling og diskusjoner om politikk og saker du er opptatt av. 

Politikk: Miljøpartiet De Grønnes valgprogram for Stavanger 2023-2027 inneholder saker som skal gjøre Stavanger til en grønnere, varmere, mer menneskevennlig og attraktiv kommune å bo i.

 

 

Grønn profil

Andreas Nordang Uhre (40), Godeset, jobber som forsker ved NORCE, og har representert MDG i Sandnes kommunestyre. Han har kastet bort flere år av sitt liv i bilkø på Forus, og vil gjøre alt i sin makt for at regionens innbyggere skal slippe å leve slik. 

Derfor vil Andreas ferdigstille buss- og sykkelstamveien uten flere kutt, slik at vi skaper reelle alternativer til privatbilen. Han vil stoppe spredt boligbygging som ødelegger natur og matjord, og han vil hjelpe næringslivet i regionen til å være konkurransedyktig også når verdens energiforsyning har blitt fornybar i stedet for fossil. 

 

 

 

Visste du?

Du er invitert til sommerfest og valgkamp-kickoff 15. juni! 

PÅMELDING

Bli med å sparke i gang valgkampen med badstu, sjøbad og hagefest hos Stavangers første – og andrekandidat, Daria Szymaniuk og Rune Askeland. Kvelden avsluttes med intimkonsert med Emilie Eie. Finn frem badebuksene og ditt største smil!

Ta med deg egen drikke og mat/snacks til deling på hagefesten. Rogaland MDG stiller med enkel servering og alkoholfri lesk.

Program: 

17.00: Oppmøte på brygga v. Damp sauna i Svankevigå, Dokkgata 4 kart

  • Kort faglig/politisk innslag. 
  • MDG stiller med lett servering. 

17.30: Bad og sauna

19.15: Avmarsj/transport

20.00: Fest hos Rune og Daria, Frams gate 15 kart

  • Ta med litt mat til fellesen og drikke til deg selv.

21.00: Intimkonsert med Emilie Eie

 

For spørsmål om arrangementet:

Yri Amanda Waage Digernes

yri@mdg.no

 

Nyheter

 

Vi har fått gjennomslag for en historisk satsing på klima og natur 

Klima og natur er vår tids viktigste sak. Og det betyr noe hvem som styrer. MDG er en garantist for at klima og natur blir prioritert de neste fire årene. Les Ingvild Sørensens tilsvar på et kritisk leserinnlegg i Stavanger Aftenblad.

Foreslå kandidater til Stavangers klima – og miljøpris

Stavanger kommune deler også i 2023 ut klima- og miljøprisen til den eller de som gjør en ekstra innsats, til beste for miljøet og til inspirasjon for oss andre. Nå kan du melde inn din kandidat. Frist 23. juni. Stavanger kommune

Skal lage retningslinjer for kunstig intelligens i Stavangerskolen

I Stavanger skal lærerne få felles retningslinjer for bruk av kunstig intelligens. – Mange føler på en stor frustrasjon omkring dette nye, sier lærer og MDG-politiker Ingvild Sørensen. Les intervjuet med Ingvild Sørensen i Utdanningsnytt

Ny runde med støtte til varmepumper

Utvalg for miljø- og utbygging (UMU) prioriterer nok en gang 20 millioner til varmepumper til Stavangers innbyggere: – Den forrige støtteordningen var en suksess og bidro til at over 3000 husholdninger har fått lavere strømforbruk. Det er fremdeles et stort behov, sier Askeland til Stavanger Aftenblad

 

Redaktør: Dag André Kvernstrøm og Ann-Karin Både

Valgkamputvalget 2023: Thomas Bendiksen (leder), Ingvild Sørensen, Erlend Aano, Dag André Kvernstrøm, Ann-Karin Både, Tenho Ylitalo.

Ta gjerne kontakt hvis du har tilbakemeldinger eller vil bidra med innhold til nyhetsbrevet! 

stavanger@mdg.no.