Grønt nyhetsbrev #2

Det er på tide med en ny grønn hilsen fra valgkamputvalget i MDG Stavanger! 

I valgkampen skal vi sende ut nyhetsbrev som gir deg et lite innblikk i alt det kjekke du kan bli med på og annen nyttig info. Sammen skal vi jobbe for et godt, grønt valgresultat og heie på MDG Stavangers listekandidater i kommunestyrevalget 2023.

Bli med!

 

24.april kl 20.00 Bli kjent med MDG (digitalt møte)

28.april kl 17.00 Grønn Kafé, Bacchus café

28.april kl 18.00 EU-kveld med Rogaland MDG, Sølvberget, Kjelleren.

1.mai kl 13.00 Grønn 1.mai, Folkets hus (gå sammen med MDG i 1.mai-toget)

 

Meld deg som frivillig og ta i bruk aksjonsappen! (PS! Vi anbefaler alle å registrere seg, også dere som har gjort dette før, da registeret slettes etter en periode). 

Hold deg oppdatert på våre nettsider, Facebook og Instagram

Bli også gjerne med i facebookgruppen MDG Stavanger ressurspersoner, for informasjonsdeling og diskusjoner om politikk og saker du er opptatt av.

 

Grønn profil

Hils på Yri Amanda Waage Digernes 

Yri er ansatt som aksjonskoordinator for MDG Rogaland og MDG Stavanger. Hun skal både planlegge, mobilisere til og koordinere aksjoner og arrangementer.

Yri har bred erfaring innen frivillighet, festival og event. Hun var butikksjef i bærekraftige Lush Stavanger, og har også bakgrunn som daglig leder i et galleri- og kulturhus på Finnøy. Hun er utdannet teaterviter og har videreutdanning i prosjektledelse og festival- og eventledelse. Hun har hjerte for kultur, dyr, miljø og rettferdighet, og gleder seg til å gjøre en forskjell ved å gi støtte og tilrettelegge for virkningsfulle arrangementer gjennom årets valgkamp.

Hjertelig velkommen, Yri!

 

Visste du?

På postkasseaksjon deler vi ut trykket materiell i nærmiljøet. Dette kan være flyers eller annet som forteller om relevant politikk og lokale kjernesaker. 

Vi kommer til å holde fellesaksjoner gjennom hele valgkampen, men du er også hjertelig velkommen til å gjøre dette på eget initiativ, hvis oppsatt tidspunkt ikke passer. 

  • Del ut i postkasser alene eller sammen med en venn
  • Et sprekt alternativ: Gjør det til en treningsøkt og jogg roder
  • Meld deg som frivillig
  • Registrer i aksjonsappen hvor du har delt ut materiellet og sank poeng

På bildet ser du Dag André, leder i MDG Stavanger, som multitasket postkasseaksjon og luftetur med en firbent venn. 

Ta kontakt på stavanger@mdg.no om dette kan være noe for deg!

 

Nyheter

Mange reaksjoner på skjenkekontroll

En bar i Stavanger fikk prikk fra skjenkekontrollen etter å ha pyntet med vinflasker dekorert med stearin. MDG-politiker og listekandidat Rune Askeland har fått nok og vil følge opp saken med MDGs stortingspolitikere: – Vi har de siste årene sett saker om fotballdrakter som ikke kan henge på veggen i fotballpuber, serveringssteder som knapt kan nevne at de selger alkohol på sosiale medier og nå altså skal det ikke være lov å tenne et stearinlys i en gammel vinflaske. Jeg er folkevalgt og tenkte at jeg ikke bare kan sitte stille og se på at utelivsbransjen møter slik hindringer. Husk at denne bransjen blødde under pandemien, legger han til (Aftenbladet) Les mer

Går MDG inn for EU-medlemskap? 

Landsstyret i MDG ønsker nye forhandlinger med EU med sikte på norsk EU-medlemskap, der avtalen må godkjennes av folkeavstemning. Partiets landsmøte tar den endelige beslutningen i mai. Les mer

Disse stiller til valg i Stavanger MDG 

Daria Maria Szymaniuk på 1. plass får med seg et stjernelag i toppen av lista i Stavanger: Rune Askeland, Ingvild Sørensen, Thomas Bendiksen, Andreas N. Uhre,  Erlend Aano, Sahar Snell, Truls Lunde… Se hele lista

Landsmøte 

MDGs aller viktigste møte går av stabelen 12.-14. mai. Landsmøtet skal behandle prinsipprogram, diskutere viktige saker for lokalvalget og andre saker. Les mer

 

 

 

Redaktør: Dag André Kvernstrøm og Ann-Karin Både

Valgkamputvalget 2023: Thomas Bendiksen (leder), Ingvild Sørensen, Erlend Aano, Dag André Kvernstrøm, Ann-Karin Både, Tenho Ylitalo.. 

Ta gjerne kontakt hvis du vil bidra med innhold til nyhetsbrevet! 

stavanger@mdg.no