Grønt nyhetsbrev #17

Siste valgkamp-hilsen fra valgkamputvalget i Stavanger MDG! 

I valgkampen har vi sendt ut nyhetsbrev for å gi deg et lite innblikk i alt det kjekke vi har funnet på og annen nyttig info. Sammen har vi jobbet for et godt, grønt valgresultat og heid på Stavanger MDG sine listekandidater i kommunestyrevalget 2023.

MDG deltok i paraden under Skeivå Rogaland Pride. En fargerik og feststemt dag hvor vi feiret kjærligheten, mangfoldet og likeverd i fellesskap med andre.
MDG deltok i paraden under Skeivå Rogaland Pride. En fargerik og feststemt dag hvor vi feiret kjærligheten, mangfoldet og likeverd i fellesskap med andre.

Bli med!

05.sept kl 17.30 Stand på Arneageren mandag-fredag

05.sept kl 18.00 Debatt/folkemøte: Studentlivet i Stavanger, Andreas Aukland, Folken

05.sept kl 17.30 Husbesøk, Nylund skole

05.sept kl 18.30 Debatt/folkemøte: En verdig alderdom i trygge omgivelser, Andreas Nordang Uhre, Sølvberget – Møteplassen

06.sept kl 11.00 Stand på UiS med GU, Universitetet i Stavanger

06.sept kl 18.00 Debatt: Hvilket parti har den beste planen for bevaring av naturen i kommunen vår, Rune Askeland, Mostun natursenter

08.sept kl 18.00 Debatt: Den store valgdebatten: Førstekandidatene i Stavanger debatterer for siste gang før valget + livesending av partilederdebatten NRK, Daria Maria Szymaniuk, Kåkå Kverulant Katerdralen

09.sept kl 12.00 Stand på Arneageren

11.sept kl 18.30 MDGs valgvake i Stavanger, Consulatet, Østre bydel

 

Frivillig: Meld deg som frivillig

Aksjonsapp: Har du tatt i bruk aksjonsappen? Her kan du sanke poeng – hvem vinner?

Aktivitet: Hold deg oppdatert på det som skjer på valgfestivalkalenderen, nettsider, Facebook og Instagram

Forum: Bli med i facebookgruppen MDG Stavanger ressurspersoner, for informasjonsdeling og diskusjoner om politikk og saker du er opptatt av. 

Politikk: Miljøpartiet De Grønnes valgprogram for Stavanger 2023-2027 inneholder saker som skal gjøre Stavanger til en grønnere, varmere, mer menneskevennlig og en attraktiv kommune å bo i. 

Spre ordet: Husk den gode samtalen med naboen, kollegaen, venner og familie – fortell dem om grønn politikk! Det er den beste valgkampen!

 

 

Hilsen fra Thomas

Kjære alle grønne helter

For 203 dager siden, dro vi i gang MDG Stavanger sin valgkamp ved å vedta programmet vårt for kommende periode. I skrivende stund er det kun 10 dager igjen til vi får det endelige resultatet. Blir det Kari eller Sissel? Beholder MDG sine 4 mandater i kommunestyret? Finner vi de siste 35 stemmene vi så sårt manglet ved forrige valg for å få inn nummer 5? Eller lander vi på 3?

Uansett resultat, tør jeg påstå at vi har gjort tidenes valgkamp i Stavanger. Vi har perset på både antall stands og husbesøk. Vi har delt ut mange tusen flere løpesedler i postkassene enn tidligere valgkamper. Et bredt antall listekandidater har deltatt i debatter og bidratt med leserinnlegg og mediesaker. Vi har hatt tusenvis av velgersamtaler. Vi har hatt kinoreklame, mobilkampanjer, reklamer på busskur og har sendt ut 3500 postkort til førstegangsvelgerne i kommunen. 

Tusen takk for innsatsen alle sammen. Stavanger er definitivt blitt en grønnere by de siste 4 årene med MDG i posisjon. Jeg er sikker på, uansett resultat og om vi havner i posisjon eller opposisjon i neste periode, at vi har lagt et godt grunnlag for å fortsette arbeidet.

Vi har ikke mange dagene igjen før valglokalene stenger. Det viktigste du kan gjøre de neste dagene, er å ha gode samtaler med andre om vår grønne politikk. Enten det er med dem du møter på stand, i familieselskapet eller i kantinen på jobb. Det gjør det store forskjellen og kan bety et ekstra mandat til MDG i kommunestyret i siste ende.

Jeg håper vi ses til valgvake på Consulatet på mandag. Uansett resultat, skal vi feire tidenes valgkamp blant gode grønne venner.

Mvh Thomas, leder for valgkamputvalget

 

Visste du?

Nå er det aller siste innspurt. 

Så langt har nesten 24% stemt i Stavanger ved forhåndsstemmer. Det betyr at det fortsatt er gode muligheter for stemmer til MDG. Hvor mange klarer vi sanke inn de siste dagene? Kom på stand, bli med på husbesøk. Husk den gode samtalen. Ofte møtes vi med myter om MDG politikk, men det viser seg at når vi får snakket sammen og forklart hva vi egentlig ønsker for Stavanger, så er mange positive til vår politikk likevel.

Vi kjører konkurranse! Husk å registrere din aktivitet i aksjonsappen, for eksempel husbesøk, postkasseaksjon, stand og annet. Da sanker du poeng og kan vinne en fin premie. Har du glemt å legge inn, så kan du gjøre dette etterskuddsvis. Du kan også registrere på vegne av andre. På ledertavla kan du følge med på din grønne “konkurrenter” over hele fylket og nasjonalt. Vinneren annonseres på MDGs valgvake i Stavanger

 

Nyheter

Stavanger må bli en arealnøytral kommune!

All utbygging fremover må foretas på allerede utbygde områder, gjennom skånsom fortetting og langt større gjenbruk av allerede eksisterende bygg, skriver Daria Maria Szymaniuk i Aftenbladet

Mer mat fra Rogaland på bordet

Miljøpartiet De Grønne vil ha en tydeligere politikk for å satse på matprodusentene i Rogaland.

Rogaland er, og skal fortsatt være, Norges viktigste matfylke. I en tid der klima og selvforsyning er helt sentralt, så må og det offentlige bruke innkjøpsmakten til å støtte våre lokale matprodusenter. Rune Askeland, Jon Torger Salte og Ingrid Reiersen Kartveit i Rogalands avis.

Høyre og Ap vil tillate flere biler i Paradis

Både Høyre og Ap er på gli når det gjelder parkeringsdekningen i Paradis. Men utvalg for by- og samfunnsutvikling (Ubs) gjør likevel porten verken høy eller vid for Bane Nor Eiendom. Thomas Bendiksen er fornøyd med investeringen. Noen kaller det en hipstergetto. Det er ikke sikkert det er så negativt, mente han. Les Aftenbladet

 

Redaktør: Dag André Kvernstrøm og Ann-Karin Både

Valgkamputvalget 2023: Thomas Bendiksen (leder), Ingvild Sørensen, Erlend Aano, Dag André Kvernstrøm, Tenho Ylitalo.

Ta gjerne kontakt hvis du har tilbakemeldinger eller vil bidra med innhold til nyhetsbrevet! 

stavanger@mdg.no.