Grønt nyhetsbrev #4

Kom mai, du milde grønne, og hilsen fra valgkamputvalget i MDG Stavanger! 

I valgkampen sender vi ut nyhetsbrev som gir deg et lite innblikk i alt det kjekke du kan bli med på og annen nyttig info. Sammen skal vi jobbe for et godt, grønt valgresultat og heie på MDG Stavangers listekandidater i kommunestyrevalget 2023.

1. mai var Stavanger MDG representert i toget, her fra samling i byparken. Foto: Ukjent Forbipasserende.
1. mai var Stavanger MDG representert i toget, her fra samling i byparken. Foto: Ukjent forbipasserende.

Bli med!

15.mai kl 13.00 Husbesøk, Storhaug Skole

19.mai kl 17.00 Grønn kafé, Bacchus

21.mai kl 17.30 Åpen dag i Svankevigå, Stavanger Snekkerforening, Dokkgata 4.

24.mai kl 18.00 Akropolis-visjonen – Medlemsmøte, Stavanger museum

Meld deg som frivillig og ta i bruk aksjonsappen! (PS! Vi anbefaler alle å registrere seg, også dere som har gjort dette før, da registeret slettes etter en periode). 

Hold deg oppdatert på våre nettsider, Facebook og Instagram

Bli også gjerne med i facebookgruppen MDG Stavanger ressurspersoner, for informasjonsdeling og diskusjoner om politikk og saker du er opptatt av. 

 

 

Grønn profil

Her er Ingvild Sørensen (40) fra Hinna, MDG Stavangers 3. kandidat.

Ingvild er lektor og nestleder for oppvekst og utdanning. Hun mener at en kommune som tar utgangspunkt i barn og unge er en kommune som er god å bo i for oss alle – for de svakeste, for de som ikke har en stemme og for fremtidens generasjoner.

Å sørge for en god oppvekst for barn og unge er noe av det viktigste vi gjør. Vi skal legge til rette for gode hverdagsliv, der familien har tid til hverandre, har rike natur- og kulturopplevelser der vi bor, og ikke minst at barn og ungdom har mange gode voksne rundt seg som har tid til å hjelpe, se, trøste og lære bort.

 

 

Visste du?

Åpning Gågate 6. mai

Lørdag 6. mai var vi samlet til byfest ved åpningen av den nye gågaten i Stavanger sentrum. Dette er en forlengelse av Norges eldste gågate, Kirkegata. Ja, for den første gågata i Norge ble åpnet nettopp her i 1960. Oslo fulgte ikke lenge etter med Lille Grensen i 1966, og alle byer har i dag gågater. De fleste av oss tar i dag dette som en selvfølge. Og det er med stor glede at vi i Stavanger MDG har fått til en forlengelse av gågaten i Kirkegaten og vi i tillegg har fått til å innlemme halve Breigata. Enn så lenge så er det fortsatt mulig å kjøre bil fra kaien opp til Bakkegata, og inn mot Sølvberget.

Rune Askeland holdt tale som representant fra kommunestyret, og erklærte stolt den nye gågaten for åpnet. Barn og voksne fikk is og kaffe. Valbergtårnet var åpent for alle og sola skinte på alle fremmøtte.

Nå venter vi spent på å se hvordan den nye gågaten utvikler seg. Kanskje kan vi få mer uteservering fra MooGoo Ice Cream House, Kaffelade Stavanger, Helmer Te & Kaffe og Foodloose. Kanskje kan Outland ha ansiktsmaling og arrangere Furries fest? Og hva med ambulerende bruktmarked også her?

Om vinteren kan vi kanskje til og med ha akebakke? Kanskje kan vi gjøre noe spennende med bakken opp mot Valbergtårnet?

Når bilen må vike, blomstrer mulighetene. Gratulerer med ny gågate Stavanger!

 

Nyheter

Valgprogrammet på nett 

Hele valgprogrammet er publisert på våre nettsider. Her er det mulig å navigere inn på hvert enkelt kapittel, eller om det er noe du vil søke etter, så er det en søkefunksjon på nettsiden. Del gjerne link til hele programmet med venner, familie eller kolleger som du ønsker å vise hva Stavanger MDG mener om spesifikk politikk, og hva vi ønsker å gjøre for Stavanger i kommende periode. Her finner du programmet

Innlegg om utfordringene i skolen

David Moen og Ingvild Sørensen, som begge er lektorer i videregående skole, skriver om utfordringene den norske skolen står overfor, men også om MDGs løsning på problemet i dette leserinnlegget. Les mer i Aftenbladet 

Nye krumspring om bru til Vassøy

Tydelig nei til Vassfast fra MDG Stavanger: 

Thomas Bendiksen viste til kostnadsbildet, der det nå antydes en pris på 750 millioner for en bruforbindelse. – Erfaringsmessig blir det enda dyrere, sannsynligvis over en milliard. Det er uansvarlig pengebruk. La oss sette foten ned før vi bruker ytterligere penger på utredninger, sa Bendiksen. Les mer i Aftenbladet

Disse stiller til valg i Stavanger MDG 

Daria Maria Szymaniuk på 1. plass får med seg et stjernelag i toppen av lista i Stavanger: Rune Askeland, Ingvild Sørensen, Thomas Bendiksen, Andreas N. Uhre,  Erlend Aano, Sahar Snell. Se hele lista

Landsmøte 

MDGs aller viktigste møte går av stabelen 12.-14. mai. Landsmøtet skal behandle prinsipprogram, diskutere viktige saker for lokalvalget og andre saker. Les mer

 

 

Redaktør: Dag André Kvernstrøm og Ann-Karin Både

Valgkamputvalget 2023: Thomas Bendiksen (leder), Ingvild Sørensen, Erlend Aano, Dag André Kvernstrøm, Ann-Karin Både, Tenho Ylitalo.

Ta gjerne kontakt hvis du har tilbakemeldinger eller vil bidra med innhold til nyhetsbrevet! 

stavanger@mdg.no.