Grønt nyhetsbrev #6

Sommerlig hilsen fra valgkamputvalget i Stavanger MDG! 

I valgkampen sender vi ut nyhetsbrev som gir deg et lite innblikk i alt det kjekke du kan bli med på og annen nyttig info. Sammen skal vi jobbe for et godt, grønt valgresultat og heie på Stavanger MDG sine listekandidater i kommunestyrevalget 2023.

En inspirert og engasjert rogalandsdelegasjon som deltok på MDGs landsmøte på Fornebu 12.-14.mai
En inspirert og engasjert rogalandsdelegasjon som deltok på MDGs landsmøte på Fornebu 12.-14.mai

Bli med!

23.mai kl 17.30 Husbesøk, Storhaug skole

24.mai kl 18.00 Akropolis-visjonen – Medlemsmøte, Stavanger museum 

09.juni kl 17.00 Grønn kafé, Bacchus

Frivillig: Meld deg som frivillig og ta i bruk aksjonsappen! (PS! Vi anbefaler alle å registrere seg, også dere som har gjort dette før, da registeret slettes etter en periode). 

Følg oss: Hold deg oppdatert på våre nettsider, Facebook og Instagram

Forum: Bli med i facebookgruppen MDG Stavanger ressurspersoner, for informasjonsdeling og diskusjoner om politikk og saker du er opptatt av. 

Politikk: Miljøpartiet De Grønnes valgprogram for Stavanger 2023-2027 inneholder saker som skal gjøre Stavanger til en grønnere, varmere, mer menneskevennlig og attraktiv kommune å bo i.

 

 

Grønn profil

Sahar Snell (37) fra Hillevåg står på 7. plass for Stavanger MDG

Sahar vil ha et inkluderende samfunn med fritidsaktiviteter, utdanning og arbeid hvor alle har like muligheter og rettigheter til å delta og lykkes. Gjennom bevisstgjøring, gode fritidstilbud og arbeidsinkludering skal vi øke mangfoldet og redusere fordommer. Sahar vil også jobbe for en bedre psykisk helsetjeneste, spesielt til ungdom og kvinnehelse.

Her kan du se hele kandidatlisten for Stavanger MDG til lokalvalget 2023.

 

 

Visste du?

Landsmøtet er partiets viktigste møte og høyeste organ. Landsmøtet, ofte kalt LM, skal holdes minst én gang hvert år og behandler følgende saker: Valg til sentrale tillitsverv, samt regnskap, budsjett og årsmelding for sentrale partiorganer. Der behandles også nasjonalt valgprogram og resolusjoner. Fylkesårsmøtet i Rogaland vedtar en delegasjon med representanter fra ulike lokallag som får dra på LM. Her kan det gjerne være rift om plassene, for ikke bare er LM viktig, det er også gøy!

Stavangers 10. kandidat Truls Lunde har skrevet et reisebrev om sin opplevelse på årets landsmøte, som ble holdt 12.-14.mai på Fornebu: 

Halleis! Her kommer en liten oppsummering fra MDG sitt landsmøte. 

Hvert år samles 200-300 grønne helter fra hele Norge i Oslo for å bestemme hva MDG skal mene og stå for. Disse møtene er selve grunnmuren for alle partiene i Norge. Her velges ledelsen, nasjonale valgprogram vedtas, og veldig mye politikk diskuteres. I år er alle programmene vedtatt lokalt, så det var ikke så mye politikk å vedta, men vi klarte allikevel å gå inn for forhandlinger om norsk EU-medlemskap.

Tiden i salen ble brukt på en generell debatt, hvor vi fikk holde et to-minutters innlegg om hva som helst. Selv valgte jeg å snakke om hvordan det føles å jobbe i oljeindustrien, og hvordan MDG oppleves der ute. Bildet over er av meg på talerstolen og mitt innlegg om hvordan det står til i “oljå” for tiden, kan du se her:

https://www.youtube.com/watch?v=6QeE8QlU470&t=10037

Utenfor salen ble mye av tiden brukt til mingling. Når 300 grønne genier først møtes blir det mye prat! Jeg fikk endelig møte de andre i et nytt oljenettverk jeg har startet, og sammen hadde vi en liten fotoshoot med nestleder Lan Marie Berg. Vanligvis ville jeg vegret meg fra å gå opp til noen i ledelsen og be om et bilde, men etter innlegget mitt kom Lan til meg og spurte MEG om vi kunne ta noen bilder!!! Jeg blir vanligvis ganske starstruck rundt «eliten» i partiet, så når hele ledelsen sender meg meldinger for å si hvor flott og viktig innlegget mitt var, vet jeg ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Det er gjerne noe av det som er både gøyest og skumlest med hele landsmøtet; alle toppene i partiet er der, og alle ser deg.

Jeg gir landsmøtet 10/10 poeng og jeg ville absolutt anbefalt å reise på et landsmøte. Det er en helt fantastisk opplevelse som jeg unner dere alle å få prøve en gang.

Er det forresten noe du lurer på om MDG og olje er det nye nettverket for oljearbeidere helt fantastisk. Bare ta kontakt med meg på messenger eller e-post: trulu@live.no.

Hilsen Truls Lunde

 

Nyheter

 

Buss, tog og hurtigbåt blir gratis i Stavanger!

Under kommunestyremøtet mandag kom Ap, Folkets parti, MDG, Rødt, Sp og SV med den oppsiktsvekkende bestillingen til kommunedirektøren: Fra 1. juli skal buss, båt og tog være gratis – for alle innbyggere i Stavanger. Olje- og energihovedstaden blir i så fall den eneste kommunen i Norge med en slik ordning. Les hele saken i Aftenbladet

Landsmøte i media

MDGs landsmøte fikk oppmerksomhet i media for inkluderende kjøreregler for alkohol og ulike meninger om kjøttservering. Les også: MDG vil endre grunnloven, Oljefondet skal investeres i klimaløsninger og MDG åpner EU-døren

Brannstasjonen på Lagårdsveien står for fall

Stavanger Aftenblad: Alternativ til riving må utredes – Det er sørgelig at man har forsømt bygget og prosessen med etterbruk på tomten i så mange år. Hvordan tomten og bygningene skulle etterbrukes, burde vært vurdert allerede da det ble vedtatt å bygge nye brannstasjoner i Schankeholen og Lervig, sier kommunestyrerepresentant Thomas Bendiksen (MDG) i en kommentar til rapporten.

Les mer

Uenighet om kjøttfrie barnehager

– Ikke en prioritet å ta vekk servelaten, sier Rune Askeland til VG. – Dette er detaljstyring. For meg handler det om å ha tillit til at barnehagene, ved hjelp av et godt samarbeid med foreldrene, følger de kostrådene vi skal, sier Rune Askeland…Men han understreker at nordmenn spiser altfor mye kjøtt. – Jeg er ikke på noe krasjkurs med MDGs politikk: Vi skal spise mindre kjøtt i Norge, og hvis vi skal spise kjøtt skal vi spise magert kjøtt. Det prøver vi også å få til i barnehager, sier han. Les hele saken

 

Redaktør: Dag André Kvernstrøm og Ann-Karin Både

Valgkamputvalget 2023: Thomas Bendiksen (leder), Ingvild Sørensen, Erlend Aano, Dag André Kvernstrøm, Ann-Karin Både, Tenho Ylitalo.

Ta gjerne kontakt hvis du har tilbakemeldinger eller vil bidra med innhold til nyhetsbrevet! 

stavanger@mdg.no.